23 Mayıs 2011 Pazartesi

Taşıncacak Yük Büyük İmparator!


Ultraslan, onlar Terim 2004 Mart ayında görevden ayrılıp, Hagi ilk defa Galaıtasaray'a futbolculuktan başka bir hizmet vermeye gelirken bu yazıyı yazmışlardı. Nasıl yazmasınlar ki, Terim onlara bir UEFA Kupası armağan etmiş, onca oyuncuyu Avrupa piyasasına taşımış, en önemlisi Hakan Şükür'ü Türk Futbol'una armağan etti... O gitti ve 4 seneki talebesi onun yerine geçti... Gurur kırıcı birşey veya gurur verici birşey, oldu ve Fatih Hoca ayrıldı takımdan. Hagi geldi 5 maç takımı idare etti ve 2004-2005 sezonuna hazırlanmaya başladı. 1 yıl sonra, Milli Takım teknik direktörü Ersun Yanal da görevden alınmıştı. Fatih Hoca yerini doldurdu ve Dünya Kupası'na katılmak için çaba sarfetti ancak başarısız oldu. Yılmadı ve 2 yıl sonraki Avrupa Şampiyonasına katıldı. Katılmak ne kelime, Avrupa, Türkiye dendiğinde ilk olarak o 11 oyuncuyu anımsıyordu.


Bu takım ile Avrupa'da "Yarı Final" oynadı ve Avrupa'ya Türkiye'nin sesini duyurdu. Son dakika gollerinin tanınan hocası haline geldi. Daha sonra görevden ayrıldı, belki de en üst seviye de bırakmak istiyordu takımını, daha sonra yerine Guus Hiddink gelmişti.

Hikaye ters döner derler ya ondan oldu işte, bu kez Rijkaard ayrıldı ya çok oldu, Hagi gelmişti... İlk maçı Fenerbahçe maçıydı... Çok güzel bir futbol izletti bizlere. Daha sonra Misimovic ile arasında geçen bazı olaylar nedeniyle onu kadro dışı bıraktı. Nedenini halen bilmiyoruz ya... Daha sonra başarısızlıklar devam edince, geçici olarak Bülent Ünder gelmişti... Ve yeni Başkan yeni hocayı da açıkladı... Terim'e yuvanın kapısını 3. kez açan isim oldu, Sayın Ünal Aysal...

Resim için ultrAslan.com'a teşekkür ederim. Büyük hali için buraya tıklamanız yeterli...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder