23 Mayıs 2011 Pazartesi

Şampiyon Fenerbahçe Oldu mu?

Ben bu şampiyonlukta şikeymiş, değilmiş onlardan bahsetmeyeceğim. Ancak şunu söylemek lazım. Son maçlarda Bucaspor, Fenerbahçe karşısında 3-1 öndeyken verilen o penaltı, sonrasındaki maçta verilen 3 penaltı belki de şampiyonluğun fitiliydi. O fitili ateşlemek vardır veya onu kaçırmak vardır. Başka takımda 3 penaltıyı da hiç eksiksiz gole çeviren çok oyuncu yoktur belki ancak, Alex de Souza bu işin ustası, tüm Türkiye şahit. Ama ateşlenecek fitili de takıma vermek de vardır. Trabzonspor şampiyonluğu, Eskişehir deplasmanında kaybetti belki de... Ancak o, 0-0 biten maçta hakemler belki bir fitilde Trabzonspor'a verseydi işler ne alemde olacaktı?.. Açıklama gerektirmez... Burak Yılmaz ve Mustafa Yumlu goller atmışlardı. Ancak atılan goller iptal edilmişti... Fitili kimin eline verirsen, eğer onun elinde de ateş var ise o kişi fitili yakar. Trabzonspor'un bu sene ateşi Burak'tı. Bu sene kendini aşmıştı adeta ve zirveye çıktı. Gol krallığında üst sıralara oynadı, hatta 2. oldu. Çok iyi oynuyordu ve takımını sırtlamıştı adeta, sadece son maç takımını yalnız bırakmıştı.


Fenerbahçe'nin fitili ise Alex'ti her zamanki gibi... O verilen görevi yaptı, takımı sırtladı ve gol kralı oldu... Peki ya ona da fitil verilmeseydi?.. Tek maçta 3 penaltı ya da Gökhan'dan gelen güzel ortaları o ateşe çevirdi ve takımının şampiyon olmasını sağladı. Gerçekten yaşının verdiği tecrübe ile çok muhteşem bir sezon yaşadı. Ya O'nun yerinde başkası olsaydı yine fitilleri ateşe verebilecek miydi?.. Tek maçta 3 penaltı kazanmak büyük şanstır. Ama bir o kadar da zor bişeydir ve aynı zaman da risklidir. Tek maçta 3 penaltı yakalayıp da kaçıran Arjantinli Martin Palermo'yu hatırlayalım hep birlikte:


Palermo ona verilen fitili ateşleyememişti... Ancak Alex bunu başardı. Bir düşünelim ya ilk penaltı kaçsaydı? Ankaragücü'nün direnci kırılmayacak, skor farka gitmeyecek, belki de o penaltı dönüp bir Ankaragücü golü ile sonuçlanacaktı. O penaltı durum 1-0 iken olmuştu. Eğer o penaltı dönüp bir Ankaragücü golüne dönüşseydi, durum 1-1 olmuş gibi Fenerbahçe, o andaki Trabzonspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile strese girecek, fedakarlık yapması gerekecek ve açıklar verecekti. Ankaragücü de gol bulması zor olmayan, kadrosunda tecrübeli yabancıları olan bir kulüptü.


Peki ya fitillerin her iki takıma da verildiğini düşünecek olursak sonuç ne olurdu? Tabii ki de Eskişehirspor maçını en az 2-0 alacak olan Trabzon şampiyon olacak, Fenerbahçe gol kralı çıkarmasına rağmen şampiyonluk elde edemeyecekti. Aklıma verilen artı bir fitil daha geldi... Elimde bir fotoğraf var...


Bu Erman'ın durum 1-1 iken topa, savunmanın arkasına sarktığı pozisyon. hareketlenmeye başlıyor. Hakem ise buna ofsayt kararı veriyor.(Aleks Taşçıoğlu) Sonucunda ne olacağını kimse bilemez, belki kaleciye çalım atarak geçmek isteyecek düşecek, Volkan kırmızı görecek, belki gol vuruşunu çok klas bir şekilde yaparak skoru 2-1 yapacak hem de Fenerbahçe'nin gözünü korkutmuş olacak, belki de gol atamayacak ancak Fenerbahçe'nin içinde yine bir korku kalacak. Ancak bu fitil yine Fenerbahçe'nin eline verildi. Kaza olabilir ancak fazla kaza da tesadüf değildir, mutlaka bozuk bir işleyiş vardır...

Yazım bu kadar... Okuduysanız ve keyif aldıysanız, oldu da muhalif dahi olduysanız teşekkür ederim...
                                                                                                               
Umut Naderi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder