30 Ağustos 2011 Salı

Tarihe Kazınır Bazı Mağlubiyetler...


Manchester United'ın 8-2'lik Arsenal galibiyeti sonrası, İngiltere'nin ayağa kalktığı bir gerçek. Tarihi bir fark attı Manchester United o gün. Rooney'in hat-trick yapması da olaya daha büyük bir süs verdi. Arsene Wenger ise Nasri ve Fabregas'ı sattıktan sonra taraftarın eline en büyük kozu vermiş oldu bu tarihi yenilgi ile. Arsene Wenger ise bu mağlubiyet ile 1996'dan beri olan Arsenal kariyerinde, ayrılmanın eşiğine geldi ilk kez.
Kaptan Takımını Yalnız Bıraktı...
Bu mağlubiyet de akıllara şu soruları getiriyor, "Fabregas olsa Arsenal kazanır mıydı?", "Nasri olsa Arsenal daha çok mu gol atardı?".. Ancak bu sorulara cevap veremeyiz. Kimse ne olacağını bilemez. O anki ruh hali değişik olsaydı daha çok veya daha az gol de olabilirdi. Ancak Manchester yaptı yapacağını.

Bir de şöyle düşünelim... 10. dakikada Rooney'in sakatlandığını düşünürsek, Sir Alex Ferguson yerine mutlak olarak Chicharito'yu oyuna alacaktı. Bu Rooney'in hat-trick yapamayacağı anlamına gelirken, aynı zamanda Javier Hernandez'in de atacağı gol sayısının bilinemeyeceği anlamına da geliyor elbette. Ne de olsa tarihi değiştiremeyiz.

Artık Arsenal takımının, daha çok taraftarının bir yarası var tarihe kazınmış olan. Aynı Fenerbahçe taraftarının 5-1 yarası varken onlar da bunu söyleyen Galatasaraylılara 6-0'ı gösterirken. Beşiktaş'ın Avrupa'da tarihe geçen bir yarası var hiç silinmeyecek, 8-0'lık Liverpool karşılaşması...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder