24 Ağustos 2011 Çarşamba

Real Madrid Maçına Doğru...

Hazırlık sürüyor. Yeni bir kadro, yeni bir sezon ancak sezon öncesi en önemli maç. Dostluk maçı ancak yeteneğin sınırlara dayanacağı bir maç. Galatasaray futbol kulübü 2000-2001 sezonunun Nisan ayında oynadı Real Madrid ile son karşılaşmasını. 3-0 bitmişti ancak rövanştı o maç. İlk maç 2-0'lık Madrid üstünlüğü ile devam ederken, Ümit, Hasan ve Jardel'in golleri ile 3-2 bitmişti. Ancak yine de Santiago Bernabeu'da pek şanslı değildik sonuçta 3 gol yemiştik ve karşılık verememiştik. Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final müsabakasıydı.


Tarih geçti ve 10 yıl kadar sonra başka bir Real Madrid maçı Galatasaray adına. Ne bir kupa adına, ne bir lig adına oynanacak. Sadece özel bir maç. Dostluk maçı deniyor bunlara. Galatasaray kadrosuna yeni dahil ettiği, Muslera, Elmander, Eboue, Felipe Melo, Engin Baytar, Selçuk İnan, Ujfalusi ve Ceyhun Gülselam ile yeni sezon hazırlığı için en kritik maçını oynayacak, bu oyuncuların karşısında ise Ronaldo, Higuain, Mesut, Nuri, Casillas ve diğer dev isimler olacak(Tam kadro çıkarlarsa ki hiç sanmıyorum!). Güzel bir deneyim olacak Türk futbolseverler için. Çok zamandır İspanyol ekipler ile mücadele etmiyorduk, en son deneyimimiz Atletico Madrid ile Galatasaray arasında oldu ki onu da son dakika ile kaçırdık.

Madrid ekibi ile bu akşam saat 23.30'da karşılaşacağız. Karşılaşmayı Euro Futbol kanalı naklen yayınlayacaktır. Herkese iyi seyirler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder